Fryslân in Dialoog

Sneek en IJlst onderdeel Dag van de Dialoog in Friesland

GrootSneek-logo-2015-DEF-e1430166535439

dag-van-de-dialoog-702x336

BY WIM WALDA ON 19 SEPTEMBER 2015

SNEEK – Súdwest-Fryslân is één van de vijf Friese gemeenten waar een Dag van de Dialoog plaatsvindt. De andere gemeenten zijn: Franekeradeel , Leeuwarden, Achtkarspelen en Smallingerland. De Dag van de Dialoog in Sneek en IJlst is 10, 11 en 12 november. Op verschillende plaatsen staan gesprekstafels. Het motto is: ‘Ook jij hebt een verhaal dat waard is om gehoord te worden!’. Waar de tafels staan wordt nog bekend gemaakt. Dat geldt ook voor het tijdstip.

De Friese editie maakt deel uit van een landelijk netwerk van ruim negentig dialoogsteden. Ruim 25.000 mensen gaan tussen 6 en 14 november aan tafel met onbekenden uit hun woon- of werkomgeving voor een goed gesprek. Tijdens een dialoog gaan mensen met een uiteenlopende achtergrond in gesprek met elkaar over een maatschappelijk thema.

De deelnemende gemeenten stellen, net als tientallen bedrijven en maatschappelijke organisaties, een ruimte ter beschikking voor een dialoogtafel. De aftrap is zaterdag 7 november in Leeuwarden. De afsluiting is 13 november in Achtkarspelen.

De Dag van de Dialoog is als maatschappelijke initiatief ontstaan in 2001 in Amsterdam en Rotterdam. Sinds 2005 is het netwerk van dialoogsteden flink gegroeid en wordt jaarlijks in de eerste week van november de Nationale Week van de Dialoog gehouden.

Initiatiefnemer van Fryslân in Dialoog is Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân. Deelnemen aan een dialoogtafel is gratis en voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie en over deelname zie de site van Fryslân in Dialoog.