Fryslân in Dialoog

Bolsward en Workum onderdeel Dag van de Dialoog in Friesland

BolwardsNieuwsblad380x97pixels

Schermafbeelding 2015-10-01 om 10.16.57

BOLSWARD/WORKUM – Súdwest-Fryslân is één van de vijf Friese gemeenten waar een Dag van de Dialoog plaatsvindt. De andere gemeenten zijn: Leeuwarden, Franekeradeel, Achtkarspelen en Smallingerland.

De Dag van de Dialoog in Bolsward is dinsdag 10 november. In de bibliotheek kunnen mensen van 10.00 tot 12.00 uur aanschuiven. In Workum kan er van 19.30 tot 21.30 uur worden aangeschoven in de bibliotheek. Het motto is: ‘Ook jij hebt een verhaal dat waard is om gehoord te worden!’.

De Friese editie maakt deel uit van een landelijk netwerk van ruim negentig dialoogsteden. Ruim 25.000 mensen gaan tussen 6 en 14 november aan tafel met onbekenden uit hun woon- of werkomgeving voor een goed gesprek.

Tijdens een dialoog gaan mensen met een uiteenlopende achtergrond in gesprek met elkaar over een maatschappelijk thema.

De deelnemende gemeenten stellen, net als tientallen bedrijven en maatschappelijke organisaties, een ruimte ter beschikking voor een dialoogtafel. De aftrap is zaterdag 7 november in Leeuwarden. De afsluiting is 13 november in Achtkarspelen.

De Dag van de Dialoog is als maatschappelijke initiatief in 2001 ontstaan in Amsterdam en Rotterdam. Sinds 2005 is het netwerk van dialoogsteden flink gegroeid en wordt jaarlijks in de eerste week van november de Nationale Week van de Dialoog gehouden.

Initiatiefnemer van Fryslân in Dialoog is Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân.

Deelnemen aan een dialoogtafel is gratis en voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie en over deelname zie de site van Fryslân in Dialoog.