Fryslân in Dialoog

Achtkarspelen

Historie Dialoog

In de landelijke Week van de Dialoog vieren we in het hele land, in verschillende gemeentes, de dag van de dialoog. Allerlei mensen, van jong tot oud, gaan op respectvolle manier met elkaar in gesprek over een thema.

Achtkarspelen doet dit jaar alweer voor de vijfde keer mee. Een lustrumjaar dus!
Het thema voor dit jaar is ‘Samen staan we sterker’. Thema’s van voorgaande jaren waren ‘Zin in leven’, ‘Me thuis voelen’ en ‘Verschil mag er zijn’.

Net als voorgaande jaren worden we op verschillende plekken binnen onze gemeente gastvrij ontvangen om op plezierige manier de ronde tafelgesprekken te kunnen houden.

Mensen die elkaar anders niet spreken, ontmoeten elkaar aan een dialoogtafel en komen op een andere manier in gesprek. Met meer stiltes dan we vaak gewend zijn en met ruimte voor ieders verhaal over het thema. De meeste deelnemers zijn zo enthousiast over deze andere manier van met elkaar in gesprek gaan, dat ze vaker dan één keer meedoen.

Deelnemers zeggen over de dialoog:

  • “In een dialoog is ruimte voor ieders eigenheid, daar geniet ik van. Ik houd ervan dat er ook ruimte is voor de verschillen tussen mensen en dat we daar respectvol mee omgaan en ze gebruiken om van te leren”
  • “Ik ben nieuwsgierig naar de verhalen en beleving van de anderen en naar die van mezelf”
  • “Ik ervaar de rust van luisteren zonder te oordelen. Ik hoef geen oplossingen aan te dragen, ik ben aanwezig met een luisterend oor en dat is genoeg”
  • “Ik vind het fijn dat ik me niet hoef te verdedigen en mijn verhaal kan vertellen zonder te argumenteren of aangevallen te worden”
  • “Het geeft verbinding met anderen voor mij en voor mij dus dan ook Vreugde!”

Dag van de Dialoog

Voor gemeente Achtkarspelen zijn we op zoek naar een coördinator die kansen ziet voor nieuwe verbindingen en zich daarvoor wil inzetten. We zoeken iemand die mensen en organisaties weet te inspireren om op een andere manier in gesprek te gaan en vanuit het hart te leren luisteren en praten.

Iets voor jou? Ga dan in gesprek met Martje Schuring.
E-mail: achtkarspelen@fryslanindialoog.nl
Telefoon: 06 119 27 323